ВО 80% СЛУЧАИ, ГЛАВЕН ВИНОВНИК ЗА СЕМЕЈНОТО НАСИЛСТВО Е АЛКОХОЛОТ

Кога разумни луѓе ќе ја раководат човековата заедница, прво ќе почнат да спроведуваат, или барем ќе се обидат да спроведат, затворање на крчмите. Неразумните низ илјада генерации не би ги затвориле крчмите… Тоа се дел од советите на Џек Лондон за спас од најголемото човеково зло – алкохолот.         Потврда дека сум на вистинскиот пат […]

ДАЛИ ГО НАПРАВИВ ВИСТИНСКИОТ ЧЕКОР???

СТОП ЗА СЕМЕЈНОТО НАСИЛСТВО – ПОВЕЌЕ ОД 300.000 НЕВИНИ ЛУЃЕ ВО НАШАВА МИЛА МАКЕДОНИЈА, СЕКОЈДНЕВНО ГИ ТРПАТ СТРАШНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ОД АЛКОХОЛНОТО ЗЛО Onda je krenuo naglo, u nekontrolisanim skokovima prema meni… zanoseci se krupnim pijanim tijelom… tutnjalo je pod njim… zurno je isao prema meni da me stigne i uhvati… U stanu su vrata isla […]

КОЛКУ ВРЕДИ ЕДНА ДЕТСКА СОЛЗА???

·         СТОП ЗА СЕМЕЈНОТО НАСИЛСТВО … НЕМА ЦЕНА ШТО МОЖЕ ДА ЈА ПЛАТИ САМО ЕДНА ДЕТСКА СОЛЗА Znala sam da moram necim da se zastitim, jer, ako se negdje sretnemo, ko zna… nije moguce sa njim razgovarati, a pogotovu ako je u pijanom stanju, onda… I tako, sjetila sam se… da, jedino mi preostaje da […]

ГОЛА УТОПИЈА

Животните живеат по својата природа, по дарот и определбата на Творецот. Не може ни да се зборува за грев кај животните. Но, човекот прави грев ако живее со животински страсти, па уште кога тие страсти ги нарекува со светото име љубов. Ниту човекот може да се спушти на нивото на животните, а да не се […]

НЕМА ПАРИ ШТО МОЖАТ ДА ЈА ПЛАТАТ САМО ЕДНА ДЕТСКА СОЛЗА

Уште една потресна приказна за семејното насилство. Прашањето што често си го поставувам е: Дали постоел начин да му се помогне на несреќното семејство, дали ако навреме се помогнело алкохоличарот да излезе од алкохолниот пекол, резултатот ќе бил поинаков? … Nije se mogao pomiriti sa cinjenicom da je razveden….Ja sam preuzela brigu o djeci, Sud […]