МУДРОСТИ ЗА ЖЕНИТЕ И МАЖИТЕ

– Не тропај на туѓа порта, зашто ќе тропнат и на твојата. Народна поговорка – На мажот му ласкаат две работи, вредностите на својата сопруга и слабостите на туѓите жени. М. Беговиќ – Само слабичите бараат од својата жена безусловна преданост, како свое право – тоа е понижување и за двајцата. Тагоре – Да не […]

Некој од постарите членови, цело време да се грижи за новиот апстинент, како еден вид “Ангел чувар!”

Забележувам дека од методите што се применуваат во Клубовите на лекувани алкохоличари, изостануваат препораките од најголемиот експерт по алкохологија, др.Владимир Худолин. Покрај другото, др.Худолин препорачува: на апстинентите кои започнуваат со својата апстиненција, потребно е постојано да им помага некој од постарите членови, цело време да се грижи за него, како еден вид “Ангел чувар.” За жал, голем дел од […]

ДАЛИ МОИТЕ ПРЕДЛОЗИ ЗА БОРБА СО АЛКОХОЛИЗМОТ СЕ САМО УТОПИЈА И НИШТО ДРУГО?

Последниве неколку недели добивам се повеќе коментари на мојата интернет страница, многу убави коментари кои ме подигаат во сопствените очи и ме инспирираат на уште поголема активност.  Поголемиот дел од оценките се позитивни и идентични со моите ставови за борба со последиците од алкохолот. Сепак, има и коментари каде нашите ставови за борбата со алкохолната болест, активностите што јас ги […]