МУДРОСТИ – МАЖ ЖЕНА

– Жените се попаметни од мажите, бидејќи знаат помалку, а разбираат повеќе. Стивенс – Ниедна жена со задоволство не ја носи износената облека од својата соперничка. Кога се во прашање ”ТУЃИТЕ” мажи, не е така избирлива. Саган – Без причина ги обвинуваме жените׃ не не разочаруваат тие, туку идеалот што за нив сме го створиле. […]

ПОСЕБНО ВНИМАНИЕ ТРЕБА ДА ИМ ПОСВЕТИМЕ НА ВОСПИТУВАЊЕТО НА ДЕЦАТА

Во битката со алкохолното зло, кое како темен облак се надвиснало и се заканува да ја угасни светлината на радоста и среќата во душата на луѓето, особено на младите луѓе, треба да се вклучат сите разумни луѓе и сите институции на власта.         На сите страни околу нас врие од деца. Не смееме ниту да […]

НАЈГОЛЕМОТО ЗНАЕЊЕ ЗА ЖИВОТОТ, НЕ СЕ УЧИ ВО НИТУ ЕДНА ШКОЛА

Најголемото зло од алкохолот е што од луѓето ги откинува најдобрите мисли и чувства, најглавниот и најпотребниот цвет на разумот. Затоа секојдневно наидуваме на луѓе, кои можат да работат, да бидат успешни во својата професија, но не можат да го сфатат најважното: вистинската смисла на животот и дури се цврсто убедени дека тоа воопшто не […]