ОДНЕСУВАЊЕТО НА АЛКОХОЛИЧАРОТ И ЧЛЕНОВИТЕ НА СЕМЕЈСТВОТО

Закрепнатите луѓе од проблемите со пиењето, зависноста  од алкохол ја дефинираат како мултидимензионална и комплексна проблематика, предизвикана од пиењето алкохол т.е. како заразна и емотивно застрашувачка закана по здравјето за сите на кои им е важен нивниот ближен, кој што е во проблеми од пиењето. Во текот на планирањето на Програмата за закрепнување, можеби на […]

AKTIVNOSTI VO KLUBOT

Вие, кој што сега посетувате Клуб на лекувани алкохоличари, вероватно сте разбрале дека сте влегле во големото семејство, кое сака да си го смени стилот на животот, кое сака повторно да ја најде насмевката и задоволството кај секого. За да се постигне ова постојат неколку многу едноставни работи, кои треба да се направат… работи кои […]