АЛКОХОЛОТ Е НЕВИДЛИВ…НО СТРАШЕН НЕПРИЈАТЕЛ

Најмила моја, тоа што намерно си ми давала ракија за да не те малтретирам, воопшто нека не те измачува, бидејќи знам дека во тие моменти не си гледала друго решение, за да се спасиш од таков ѕвер, каков што бев јас!           Присуствувавме на величенствена глетка! Жената ја потпре главата на рамото од својот сопруг […]

КАДЕ ШТО ИМА ИСКРЕНОСТ, ИМА И МИЛОСТ И СПАС

Во тие моменти почна да ме измачува тоа, што Ристе почна многу брзо да постигнува добри резултати во борбата со оваа опака болест. Како тоа наеднаш да го остави алкохолот, кој последните пет-шест години му беше најдобриот другар!? И денес често ме измачуваат тие мисли и не можам да најдам логичен одговор.           Ристе, кој […]

НАДЕЖ ЗА СПАС ОД АЛКОХОЛОТ!

% – Незнам како излегов од ординацијата. Сознанието дека сум уништувала болен човек, целосно ме порази. Толку бедно никогаш не сум се чувствувала. Сепак, за да ја смирам својата совест, наоѓав мало оправдување во мислата дека првпат слушнав дека пијанството е болест, дека постојат места во кои човекот, кој завлегол во алкохолниот пекол може да […]