МУДРОСТИ – ОД СЕ ПО НЕШТО ЗА ЖЕНИТЕ

– Секогаш е исто׃ прво некоја жена ја имаш во срцето, потоа во раката, па на колената и на крајот, на вратот. Буш – Жената е единствено суштество, кое умее и да плаче и да се смее, заради иста причина, а често и истовремено. Молиер – Жените можат да пружат толку пријателство, колку што ќе […]

ВО СЕКОЈ ЧОВЕК СЕ КРИЕ ПОБЕДНИК

Од нашиот прекрасен живот во Америка, ќе кажам дека со помош на нашиот роднина, кој ни најде работа, добро се снајдовме и може слободно да се каже дека денес сме добро ситуирани луѓе. Но, уште поважно е што повторно го имаме тоа, што поради алкохолот го изгубивме. Нашите деца завршија школо, станаа добри и успешни […]