МУДРОСТИ – ОД СЕ ПО НЕШТО ЗА ЖЕНИТЕ

– Секогаш е исто׃ прво некоја жена ја имаш во срцето, потоа во раката, па на колената и на крајот, на вратот. Буш

– Жената е единствено суштество, кое умее и да плаче и да се смее, заради иста причина, а често и истовремено. Молиер

– Жените можат да пружат толку пријателство, колку што ќе позајмат од љубовта. Спиноза

– Кога жената не може да излезе на крај со своите деца, тогаш почнува да го превоспитува мажот. Лагерлеф

– Жената која се досадува не вреди ни половина, од жената на која мажите и досадуваат. Тејлор

– Да се ожениш со некоја жена, да би имал убавица ви куќата, исто е како кога би купил за скапи пари малку земја, која им припаѓа на сите. Паоло Мантегаца

– Плачот и смеата се близнаци, кои жената не ги разликува. Цундриќ

– Телефонот е смртоносно оружје во рацете на жената, која е без работа. Мунте

– Тајната на мојот успех кај жените е едноставна – ги љубев. А жените сакаат да бидат љубени. Рубинштајн

– Кога жената ќе се колне, греши оној кому му годи да и верува. Лат. пог.

– Помалку дискретна жена, нема да скрие дека има љубовник; побрзо ќе скрие дека има маж. Аселен

– Оставете ги жените во неизвесност, па секогаш ќе се интересираат за вас. Абрант

– Жената, што не е убава, секогаш е погрда од мажот, што не е убав. Готје

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *