Razno

УЛОГАТА НА ИНСТИТУЦИИТЕ ЗА УБЛАЖУВАЊЕ НА ПОСЛЕДИЦИТЕ ПРЕДИЗВИКАНИ ОД АЛКОХОЛОТ

Пред да почнам активно да се занимавам со алкохолизмот – помагање на луѓето полесно да го најдат патот за излез од алкохолниот пекол, мислев дека најголем непријател и најштетна болест е глупоста, бидејки… од злобните луѓе не штитат пријателите и државата, но… никој не не штити од глупаците! За нив мислев дека се најголеми непријатели, […]

Continue Reading
Razno

СРЕЌА-НЕСРЕЌА НА АЛКОХОЛИЧАРИТЕ

Посебна приказна во пронаоѓањето на среќата во оваа џунгла, наречена свет, се алкохоличарите. Луѓето ги дефинираат алкохоличарите како пропаднати личности, како лоши луѓе кои не заслужуваат никаква помош и внимание. Мислат дека секој алкохоличар самиот е виновен за состојбата во која се наоѓа и никој не помислува: дали има и колкава е неговата вина?За да […]

Continue Reading
Back To Top